top of page

Shipping & Returns

Shipping Policy

På denna sidan kan du som är privatperson och bor i Sverige handla böcker online. På boksidan klickar du på ”Lägg i varukorgen” och när du är nöjd med ditt köp går du vidare till kassan.

Porto till kommer utöver priset.

Vi accepterar Visa, MasterCard/Eurocard och American Express och vid betalningen uppger du kortnummer, kortets sista giltighetsdatum och CVR-nummer.

I samband med att du genomför din beställning så reserveras beloppet på ditt konto, men pengarna dras först då böckerna skickas hem till dig. Det är därför viktigt att du ser till att det vid betalningsdagen finns täckning för köpet! Kan vi inte dra beloppet, blir du fakturerad eller så kan din beställning komma att avbokas.

Om vi inte har möjlighet att leverera del av, eller hela din beställning eller om en avbeställning sker innan vi har skickat dina böcker, så släpps reservationen på det beloppet. Endast kostanden för de böcker som skickas hem till dig dras från ditt konto.

Vid ångerrätt återbetalas beloppet för de återsända böckerna till ditt konto så snart returen har återkommit och hanterats av Akademibokhandeln.

All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade betalningsleverantör DIBS Payment Services. Det innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter du lämnar om ditt kort.

Vid köp med Visa och MasterCard/Eurocard används standarden 3D-secure som säkerställer att endast kortets rättmätige ägare kan genomföra köp över nätet.

Vid betalning med American Express identifieras kortets CID kod och alla köp går igenom en verifieringsprocess. Inga kortuppgifter lagras hos Akademibokhandeln utan vi skickar dessa vidare till DIBS.

Return & Exchange Policy

Om du upptäcker att du fått en trasig eller defekt vara eller om paketet försvunnit under transporten ber vi dig att direkt kontakta vår Kundservice via webbformulär, e-post foto.tottie@gmail.com så hjälper vi dig med returuppgifter för fri retur och ersättningsvara eller kompensation.

Reklamation ska ske inom skälig tid från det att du upptäckte eller borde ha upptäckt felet, dock senast 3 år från leveransdagen.

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer för reklamationer, se arn.se, och svensk lag vid en eventuell tvist.

Du har rätt att returnera en felaktig vara på bekostnad förutsatt att du följer våra instruktioner.

Vid godkänd reklamation har du rätt att:


- kostnadsfritt erhålla en ny, felfri produkt; eller
- behålla varan och få ett överenskommet prisavdrag; eller
- häva köpet, då returneras vara och summan för varan återbetalas.

bottom of page